Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Cu bicicleta pe timp de grevă

Posted on 27 May 2010 de

A trecut o săptămână de la mitingul din 19 mai şi se anunţă mişcări de protest şi mai mari pentru săptămâna viitoare. Luni, pe 31 mai Marţi, pe 1 iunie, se alătură protestului şi ramura de transporturi. Asta nu înseamnă doar că mulţi oameni vor ieşi în stradă haotic, se vor bate pe tricourile, fluierele, şepcile şi restul materialelor date de şefii de sindicat şi vor striga împotriva guvernului mişel.

Pentru că va fi grevă, cetăţeanul nu se va mai putea deplasa cu mijloacele de transport în comun. E drept, metroul ar trebui să funcţioneze la capacitatea de 30% (sună bine un tren la 30-40 minute, nu?) RATB, ioc! CFR, ioc! Şi ia gândiţi-vă cum ar fi ca această grevă să continue pe termen nedeterminat? Bine, pentru 10 zile, timp în care mişcarea va fi contestată la Curtea Constituţională şi clasa muncitoare va fi nevoită să se întoarcă la fabrici şi uzine.

Dar, hai să vedem tot răul spre bine. Dacă nu e metrou, autobuz, troleibuz, tramvai şi tren, măcar este bicicletă. În acest context ea ar putea deveni salvarea noastră pentru deplasarea într-un oraş paralizat. Sfatul meu este să o folosiţi cu încredere pentru aceste zile (şi nu numai). Dacă nu aveţi una, puteţi să vă închiriaţi (găsiţi aici o listă a locurilor din care puteţi închiria). Vă garantez că nu veţi regreta.

Şi, pentru a vă încuraja, vă dau şi dovada cu oameni care au făcut asta la mitingul din 19 mai. Am fost cu bicla acolo şi i-am surprins pe cei veniţi pe două roţi.


Categorized Eco!

Tag-uri: , ,

11 Responses to “Cu bicicleta pe timp de grevă”

 1. Emil Tamaș says:

  Întru totul de acord. Am prima lună de când am redescoperit mersul pe bicicletă. Pe lângă avantajul financiar, e chiar o plăcere să o încalec zilnic… ajung la birou în 5 minute în loc de 25-30, căutând loc de parcare în Centru. Mă simt mai bine și îmi țin kilogramele în frâu.

  • Felicitări. Acum că eşti convins de avantajele mersului pe două roţi, nu îţi mai rămâne decât să continui şi să îi convingi şi pe alţii să procedeze la fel.

 2. Bond West says:

  Întru totul de acord. Am prima lună de când am redescoperit mersul pe bicicletă. Pe lângă avantajul financiar, e chiar o plăcere să o încalec zilnic… ajung la birou în 5 minute în loc de 25-30, căutând loc de parcare în Centru. Mă simt mai bine și îmi țin kilogramele în frâu.
  +1

 3. citybike11 says:

  e o buna okazie sa iesim pe stradain biciclete.

 4. Georgiana says:

  Saptamana asta vorbeam la job de mijlocul de transport pe care il vom utiliza pe timpul grevei… La mine e clar cel putin: bicicleta :). Ramane de vazut cat de aglomerate vor fi pistele :p

 5. Dragos says:

  Foarte bine. Eu merg la job pe jos pentru ca lucrez aproape de casa, insa sustin sus si tare mersul pe bicla. :) Eu o incalec mai mult in weekenduri.

 6. iYli says:

  CFR nu se aliniaza grevei a fost declaratia din aceasta dimineata, pt ca nu sunt afectati de micsorare.

  • George Hari Popescu says:

   A, e bine că merg trenurile, deci va fi un trafic fluid în Bucureşti :-)

 7. @Georgiana, @Dragos: Fericiţilor :) Păi şi ce, Dragoş, Dacă eşti la 5 minute de muncă nu iei maşina? În această eră a vitezei în care şi 1 minut contează?

  @citybike11: indicat ar fi să mergem pe biciclete

  @iYli: da, ei sunt afectaţi numai când vor. Nu vezi că nici profesorii nu mai sunt afectaţi.

 8. gabriela says:

  De ar fi si greva la pompele de benzina, ca sa nu mai iasa masinile in trafic! Zau daca inteleg unde e criza, ca eu vad zilnic dimineata romanashul care “incalega” singurel in masinuta lui draga. Si uite asa prefera sa stea in traficul aglomerat si sa polueze la greu. Sincer, stie cineva daca exista masca pentru filtrat gazele de esapament, ca mie una mi se face rau cand biciclesc in drum spre servici ;-(


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] în acest context şi publicarea unui nou articol pe bicla.ro despre biciclitul pe timp de criză. Bonus motivaţional, o galerie mică cu foto bicilişti la mitingul din 19 mai, Piaţa […]

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro