Am adunat aici cîteva gadget-uri şi curiozităţi care vin parcă de pe altă lume. Sper să vă facă plăcere aceste accesorii pentru bicicletă şi sisteme automatizate. Dacă mai ştiţi şi altele, daţi-mi de veste şi deveniţi autori la Bicla.ro!
Încărcătorul Nokia pentru dinam
Aţi aflat deja despre acest încărcător pentru telefonul mobil lansat de Nokia. Kitul conţine încărcătorul, dinamul şi suportul pentru telefon. Dai din pedale şi produci energie pentru telefonul tău din mers! Încărcătorul se activează cînd bicicleta merge cu 6 km/h şi se opreşte cînd ajunge la 50 km/h (bine, cine ajunge la acea viteză e tare!).
Eficienţa comparativă cu cea a unui încărcător normal este atinsă cînd bicicleta merge cu 12 km/h. Se potriveşte cu orice telefon Nokia cu mufă jack de 2 mm. Mai durează un timp pînă cînd încărcătorul mobil va fi lansat pe piaţa comercială.
Monsterbike
De monster car aţi mai auzit, aşa că vă prezint monsterbike. Şi-aşa nu înţelegeam eu cum trag unii la MTB prin Bucureşti, darămite la ditamai bicicleta (hai să o numim aşa).
Nu este un gadget decît poate în sensul că nişte oameni chiar au stat să lucreze la ciudăţenia asta.
Copacul de biciclete
Nici acesta nu este un gadget în sensul de mic aparat pe care-l porţi în buzunar, dar e interesant şi eficient: parcare de biciclete verticală! Se formează un copac din metal plin de biciclete, eficient împotriva furturilor şi a intemperiilor.
Mă întrebam dacă s-a gîndit vreun biciclist să se parcheze stînd pe şaua bicicletei. Iată o idee de sport extrem!
Coşul de bicicletă pop-up
Este creat de Mio şi poate fi fixat atît în spate cît şi în faţă. Este disponibil în alb, negru şi verde şi costă vreo 75 de dolari.
E şic, modern şi se pliază.
Este construit din materiale reciclabile şi are finisaje prin metode ecologice (cît mai puţină pierdere de material).
Mai multe detalii la Mio Culture.
Coşul Bent
De data aceasta, Bent este din lemn şi are elastice care ţin conţinutul fix. Este construit manual de Faris Elmasu, un tînăr designer din San Francisco. Cînd l-am întrebat cît de repede poate face un coş, Faris mi-a răspuns:
Deocamdată, eu singur îl produc acasă. Asta include îndoirea lemnului, crearea elasticelor şi asamblarea ramei de aluminiu. Am primit o mulţime de comenzi după ce am apărut pe Notcot.org şi capacitatea mea de producţie e limitată. Practic, pot produce cam 5 coşuri pe săptămînă.
Un exemplar costă 180 de dolari, plus taxele de expediţie.
Detalii despre coşul Bent pe site-ul oficial şi la Notcot.org.
Oglindă retrovizoare de mînă
Mereu cînd merg într-o ţară civilizată vizitez magazinul Nature & Decouverte. E plin de gadget-uri şi obiecte sportive.
Am remarcat aici o oglindă retrovizoare care se pune la încheietura mîinii şi astfel ai mai multă flexibilitate cînd pedalezi.
Poate fi comandată şi de pe site-ul lor, costă 30 de euro.