Pornind de la un comentariu făcut pe Bicla.ro de către un cititor, am dat de Dragoş Vereş, un tip care a pornit în Suceava o mică firmă de curierat pe bicicletă. I-am pus cîteva întrebări, în ideea că acest tip de business va fi preluat şi în alte oraşe ale ţării.

Dragoş mărturiseşte că a copiat „puţin” serviciul de curierat al companiei Pegasus, dar a aflat că în SUA şi Marea Britanie există o adevărată industrie a curierilor pe bicicletă.

Am înfiinţat această firmă fiindcă am văzut că oraşul Suceava devine din ce în ce mai aglomerat şi firmele ar putea solicita servicii de curierat (pentru colete mici şi plicuri) datorită vitezei cu care ne deplasăm.

Firma Grifon Curier a pornit la drum acum două luni, încă nu funcţionează aşa cum se aştepta Dragoş, dar el este optimist, pentru că lumea este încîntată de ideea lui. În curînd vor avea un site şi o campanie de promovare.

Care a fost nivelul investiţiei?

Investiţia a fost de aproximativ 2.500 de lei în care se regăsesc cheltuielile pentru deschiderea societăţii, achiziţia de echipament, asigurare în caz de accident etc.

Ce-mi poţi spune despre echipă?

Acum am un singur băiat angajat şi încă unul pe care îl solicit doar în cazuri extreme. Livrari fac şi eu în cazul în care este nevoie, dar acum sunt ocupat cu găsirea de contracte şi cu promovarea în rândul oamenilor de afaceri, mari şi mici, din oraş. Programul este 08:00 – 18:00. Lucrăm pe orice vreme. Vreau sa activăm şi iarna. Evident, în scurt timp încep achiziţii de echipament pentru iarnă.

Dragoş plănuieşte să mai angajeze oameni, băieţi şi fete.

Cum v-am precizat, curierul este băiat, dar asta nu înseamnă că nu voi angaja fete. Criteriile de angajare sunt: bun biciclist, cunoaşterea oraşului, seriozitate. Pregatirea fizică o capătă în scurt timp.

Ce fel de produse livraţi?

Serviciile noastre se îndreaptă spre livrarea în regim de urgenţă a coletelor mici (max 1,5 kg), plicuri, cadouri, flori, etc. Livrarea se face în aceeaşi zi!

Ce fel de biciclete aveţi?

Am început cu First Bike, bicicleta City. Până acum sunt mulţumit de raportul calitate-preţ. În timp, vreau biciclete mai bune, dar toate la timpul lor.

Curierii merg pe orice tip de teren?

Putem spune orice tip de teren având în vedere că Suceava are străzile în lucru. Traseul este în principal urban fiindcă oferim servicii doar pentru oraşul Suceava.

Preţurile curieratului pe bicicletă din Suceava oferit de firma lui Dragoş sunt destul de accesibile:

  • livrarea – 6 lei
  • livrarea în afara programului – 12 lei
  • pachetul Grifon (23 de livrări pe lună) – 120 de lei

Puteţi da de Grifon folosind coordonatele:

S.C. GRIFON ECOLOGIC GRUP S.R.L.

Tel:  0752.111.920, 0730.781.875

Str. George Enescu nr 23, Suceava