Categories
Multimedia

FOTO şi VIDEO: Triatlonul celor 100

Reci, 1 august 2010: impresii, foto şi video de la ultimul triatlon al verii. Următorul va fi TriChallenge, la Mamaia, în 11 septembrie.

Satul Reci vă spune ceva? Dar lacul Reci? Dacă răspunsul este nu, atunci daţi o căutare pe Google sau identificaţi-l direct pe Google Earth. Anul acesta am ajuns şi eu prima dată în aceste ţinuturi mărginite de grădina carpatică, la Triatlonul de la Reci. Asta după ce, cu o zi înainte, am trăit aventuri biciclistice pe Transfăgărăşan.

Este un eveniment cu tradiţie, ajuns la cea de a XIX-a ediţie (cel mai bătrân triatlon din România), care îşi păstrează anual un număr constant de participanţi: aproximativ 100.

Probele au fost următoarele: Olimpică (1,5 km înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare), Minitriatlon (500m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare) şi Ştafetă (pe distanţa olimpică). Lista câştigătorilor ar trebui să poată fi consultată pe forumul Ciclism.ro. Fiecare este un câştigător însă, prin simpla participare.

Mi-a plăcut ce am văzut acolo. Mi-a făcut plăcere să îl cunosc pe Csuri, sufletul acestui triatlon, dar şi pe alţi oameni grozavi care au în palmares mai multe competiţii de triatlon şi ironman decât anii pe care îi duc eu în spate. Iată-i:

Am o singură dezamăgire: aceea că românu’ tot român rămâne. În ciuda faptului că e o competiţie cu tradiţie, că circulaţia a fost oprită printr-un PROTOCOL cu autorităţile competente, şoferii grătaragii ţipau şi înjurau disperaţi că ei vor să treacă. Poliţia nu a avut încotro în cele din urmă şi a dat drumul cârdului de maşini care nu avea chef să ocolească 4-5 kilometri. Concurenţii au dat dovadă de un fair-play formidabil şi au continuat nestingheriţi probele (bicicletă şi alergare).

4 replies on “FOTO şi VIDEO: Triatlonul celor 100”

adicatelea si unguru’ tot roman ramane…
Si a mai fost un detaliu neremarcat pana acum: desfasurarea simultan a unei intalniri a trabantistilor. Era super sa vezi gramezi de trabanturi tunate, vopsite in fel si chip, decapotabile samd, cu atat mai mult cu cat imaginea lor iti distragea atentia de la suferinta provocata de efort si caldura si te facea sa te mai gandesti si la altceva decat la distanta uriasa ramasa pana la finish. In schimb, fumul scos de exponate era demn de luat in seama si de evitat de inspirat, in masura posibilitatilor!

Am fost prezent la eveniment si am ramas profund impresionat de efortul depus de concurenti pentru castigarea dar si terminarea cncursului ! Am realizat cateva fotografii pe care vi le pot pune la dispozitie !

Comments are closed.