UPDATE

Domle’…ce de coincidenţe. Se pare că nu voi fi singurul care se plimbă în noaptea asta. Pentru că am ajuns la această concluzie :) voi lua câteva măsuri suplimentare:

  • în cazul în care se va forma vreo coloană pe traseul meu (2+ biciclişti), nu o voi sparge fără să mă asigur;
  • nu frânez brusc şi păstrez o distanţă de siguranţă faţă de cel din faţa mea (dacă e cineva);
  • opresc la SEMAFOR atunci când se face ROŞU. Că doar nu mă grăbesc nicăieri (regula asta o respect oricum tot timpul pentru că îmi place să fiu un biciclist civilizat);
  • la sfârşit opresc la berărie în Piranha unde mi-ar face mare plăcere să stau la o masă cu cât mai multe locuri (da, vreau să mă lăfăi…eu cu bicicleta mea pe cât mai multe locuri); dacă nu găsesc acolo liber caut o altă terasă. Poate că o să mânânc şi clătite delicioase cu muuuuult gem de zmeură (culeasă…unde altundeva decît…în grădina carpatină).

Acestea fiind spuse, îmi urez plimbare plăcută mie…şi tuturor bicicliştilor care se vor plimba în noaptea asta (şi nu numai) prin Bucureşti. Doar în capitala României europene chiar există mulţi biciclişti, nu?

Ultima pedalare în grup, la care m-am simţit foarte bine, a fost cea cu ocazia întâlnirii anuale Ciclism.ro, de pe Transfăgărăşan. Mi s-a făcut dor şi de o plimbare pe timp de noapte. Pentru că în capitala de la marginea grădinii carpatine infrastructura nu permite organizarea unui eveniment dedicat mersului pe bicicletă pe timp de noapte, pur şi simplu nu va exista aşa ceva.

Totuşi, ar fi putut să fie… Ciclopromenada nocturnă 6. Dar nu e.

Am să ies singur şi neorganizat să mă plimb în noaptea de vineri, 13 august, de la ora 23:40. Mă întâlnesc cu mine şi cu bicicleta la Parcul Izvor, acolo unde, în fiecare zi, între 5-23:30 ies muuuulţi oameni de sub pământ. Pentru că sunt un biciclist care respectă nişte reguli de bun simţ, făcute să îmi fie bine tot mie, voi purta cască, voi avea lumini faţă şi spate (astfel încât să fiu observat de ceilalţi participanţi în trafic), voi merge cu o viteză medie de 15km/h, numai pe prima bandă şi cât mai aproape de bordură/acostament. Nu voi face tot felul de comedii să le arăt altora ce cool sunt eu cu bicicleta mea. Mă plimb. Pur şi simplu. Mă opresc din loc în loc să admir frumuseţile capitalei europene, Bucureşti şi poate să fac o poză, două. La sfârşit stau la un pahar de vorbă (tot cu mine, desigur) la Piranha (e răcoare, terasă, muzică bună).

Mi-am făcut şi un traseu de urmat, pe care l-am scrijelit (aşa cum fac unii cu… nu mai zic) pe o hartă. E uşor, pretabil pentru un sfârşit de săptămână:

Harta este disponibilă şi pe Bikemap.net

Eu m-am lăudat cu ce fac vinerea asta. George Hari va pedala şi el, traversând Belgia dintr-un capăt în altul, beneficiind de ceea ce se poate numi o infrastructură adecvată mersului pe bicicletă, într-o ţară europeană. Voi cum începeţi weekendul?