Putem face asta? Putem pleca la serviciu cu autobuzul sau cu metroul, în loc să ne pierdem timpul la semafoare în automobil? Îndrăznim să scoatem bicicleta, să o ştergem de praf, să-i umflăm roţile şi să ieşim în oraş, pentru a-l cuceri din şa?

Hai să vedem în 22 septembrie, cînd circulaţia rutieră din zeci de oraşe se reinventează la scară mondială.

Ziua fără maşini, ultima zi din cadrul unui eveniment ecologic mai amplu (Săptămâna europeană a mobilităţii, 16-22 septembrie) este momentul în care milioane de oameni aleg bicicleta, transportul în comun sau chiar mersul pe jos pentru a-şi manifesta suportul pentru reducerea poluării generate de maşini.

În România, nu mai este un secret pentru nimeni că oraşele mari se confruntă cu probleme serioase de aglomerare şi poluare: ore bune petrecute în trafic, claxoane, noxe, nervi încordaţi, praf, boli. Depinde şi de fiecare dintre noi să trăim într-un oraş mai puţin zgomotos, mai puţin aglomerat şi, nu în ultimul rând, mai puţin poluat.

Realitatea-Caţavencu a pornit o campanie căreia vă invită să vă alăturaţi. În afară de a lăsa maşina acasă în 22 septembrie, mai puteţi scrie despre asta, mai puteţi convinge oamenii din jur să zîmbească mai mult, pedalînd.