La recensămîntul bicicletor furate de pe Facebook, peste 150 de oameni au spus că li s-a furat cel puţin o bicicletă, iar aproximativ 100 dintre cei care au răspuns recunosc că au un sistem antifurt precar.

Am înţeles că nu ne putem face asigurare la bicicletă în România şi că nu avem bani de un antifurt semnificativ. Singurul antifurt sigur eşti tu, dar asta e greu de înţeles pentru unii. Încă aud de biciclişti care-şi lasă bicla în scarablocului, în boxa de la subsol, în curtea casei etc., în loc să o ia cu ei în casă.

Farmecul bicicletei este că nu ocupă mult loc. La limită, dacă în doi ghidonul, poţi băga sub pat o bicicletă. Dacă însă n-ai chef să dai 100 de lei pe un lanţ solid, ia-ţi una pliabilă, se găsesc şi la preţuri mai accesibile decît cele de la Dahon sau Brompton. Nişte băieţi de la România liberă au arătat că se poate fura de 16 ori o bicicletă în Bucureşti, fără să te întrebe cineva de sănătate.

Iată cîteva dintre mărturisirile celor care şi-au lăsat odată bicicleta într-un loc şi n-au mai găsit-o acolo:

Bicicleta Altrix , cumparata in 2001 cu bani luati pe un Oltcit de ai mei.

3 bicle furate, toate 3 in Bucuresti, toate 3 legate in interiorul cladirilor, 2 din ele intre 11 si 15, ultima a disparut intr un interval orar mai mare. In primele 2 cazuri, furtul s a petrecut intr un interval de maxim 1 ora de nesupraveghere. Cea de a 2-a mi a disparut din cladirea firmei unde lucram intre 11 si 12 si am decis sa ma duc la politie, sa vad ce pot face totusi. Absolut nimic. Le am dat seria cadrului dar au spus ca nu pot opri pe oricine pe o bicla DHS Silver albastra ca sa o intoarca pe dos pt a i verifica seria.

‎1 bicicleta furata din casa. Era rezemata de scari in casa pe hol. I-am si filmat. Pozele sunt in profilul meu. :(

07.07.2009 – un frumos Trek 4500 roșu cu gri, legat de grilajul geamului de la subsol al firmei unde lucram, vis-a-vis de televiziunea română. Și mi s-a furat una și în Germania, decembrie 1997. Dar a fost vina mea, am lăsat-o nelegată, afară, în curte, lipsea biletul cu ”nimm mich, kostenfrei” (ia-mă, gratuit) :-)))

Am pățit-o în Cluj-Napoca. Am legat-o de un burlan în stația de bus Memorandumului (mai în centru nici că se poate) și am rămas fără ea. Asta se întâmpla prin vara lui 2008. Bicicletă nemțească Cycle Wolf, albastră cu portocaliu, furcă faţă roşie. Era ea mai mică de lungime decât mi-ar fi trebuit, dar mi-am făcut treaba şi plimbările cu ea mult şi bine.

Mi s-a furat acum vreo 7 ani prima bicicletă pe care am avut-o în bucureşti. o legasem de un stîlp între grădina icoanei şi ioanid, în faţa unui post de jandarmi. am lipsit doar jumătate de oră. nimeni nu văzuse nimic… de atunci mă aştept oricînd. de aceea am trei biciclete, toate modeste, SH, întrucît am decis că nu se merită în ţara asta să iei ceva de calitate, numai ca să beneficieze hoţii de munca ta.

3 biciclete furate in Bucuresti, in ultimii 2 ani. Una era legata in scara blocului, la parter. Celelalte doua erau legate la etajul 4 (intr-un bloc fara lift!), cu 3 lanturi fiecare. Ultimele doua au fost declarate la Politie, fara niciun rezultat.

Acum doua luni am ramas fara cea mai fidela bicla ever, o roscata Trek 3700, alaturi care am petrecut cele mai frumoase momente posibile pe trasee off-road. O aveam de cinci ani si n-avusese niciodata vreo problema, desi o incercasem din greu. Faza clasica, un dobitoc a furat-o din boxa.. Partea proasta e ca inca nu-s pregatita sa o inlocuiesc cu alta..

bicicleta neagra, olandeza, reconditionata, curatata si iubita de mine si de tata. furata din uscatoria blocului candva intre orele 12 si 16 – au spart lacatul. celelalte biciclete, un televizor si un frigider (ale vecinilor) au scapat. a mea a disparut, nimeni nu a vazut nimic. am declarat la politie furtul, desi stiam ca oricum nu o sa ajute..
sper ca cel/cea care a luat-o si-a rupt cel putin nasul mergand cu bicicleta mea.

acu o ora jumate mi-au furat-o. era legata la etaju 7, in fata usii. am sunat la politie si au zis ca trimit un echipaj sa constate. dupa 30 minute au sunat ei inapoi. au spus ca nu e nici un echipaj disponibil si sa merg eu la sectie in termen de 60 de zile.

Deci, bicicleta ta cum este asigurată? Mergi pe Facebook şi mărturiseşte tot!

Foto: Shutterstock