Categories
Evenimente

Bicicliştii timişoreni pedalează pentru a ilumina bradul de Crăciun

Ne-am obişnuit ca la Timişoara să se întîmple evenimentele interesante pentru biciclişti. Din ciclul “Ce nu se face în Capitală”, iată iluminarea Bradului Verde pentru Biciclete, prin pedalare.

Sîmbătă, 11 decembrie, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Timişoara sute de biciclişti care să pedaleze pentru a produce curentul electric necesar aprinderii bradului de Crăciun. Este a doua ediţie a iniţiativei pornite în 2009.

Vor fi montate în piaţă suporturi pentru biciclete şi iluminarea are loc după împodobirea bradului. Va veni şi Moş Crăciun, tot pe bicicletă, pentru a oferi mici daruri cîtorva dintre participanţi.

Scopul nostru este acela de a:  suscita interesul nebicicliştilor faţă de acest potenţial mijloc de transport – schimbarea atitudinii celorlalţi participanţi la trafic faţă de biciclişti,  de a stârni dorinţa de a lua parte la evenimentele „Verde pentru Biciclete” prin atragerea unei atitudini pozitive faţă de mersul pe bicicletă şi încurajarea timişorenilor de a adopta bicicleta ca mijloc de transport prin oraş, precum şi de a transforma Sărbătorile de Iarnă în Sărbători  ECO şi pline de mişcare. Detalii

Păcat că Timişoara e atît de departe de Bucureşti… Nu doar geografic.

Vezi evenimentul pe Facebook.

Foto: Pedalează.ro