Categories
Concursuri

Poveşti de concurs (3)

La concursul organizat în parteneriat cu magazinul Veloteca, poţi scrie despre orice, numai să fie o poveste cu biciclete. Poţi cîştiga biciclete şi vouchere cadou dacă ştii limba română şi ai o poveste de spus.

Lucrurile s-au mai aşezat, poveştile din ultima perioadă sunt tot mai interesante. Probabil cei care aşteaptă finalul înscrierilor pot învăţa din textele celorlalţi.

Iată cîteva fragmente interesante din cele mai noi participări la concurs:

Dina Alexandru

Cateva clipe imi vin in minte, primele mele incercari in a imblanzi o bicicleta. La cat de curajos ma credeam, a fost destul de greu. Emotii inainte de plecare, teama de masini, lipsa de antrenament, borduri, ranjete sau priviri mirate, barbati claxonand, fluturand din maini, de parca n-ar mai fi vazut nici un biciclist in viata lor, iar aceste lucruri ma stresau foarte mult si ma faceau sa-mi pierdeam concentrarea.

Tărbuc Cristina

Când era mică, tatăl ei o lua peste tot pe portbagajul unui Pegas roşu. Îşi amintea cu plăcere acele plimbări. Nu ştia să meargă pe bicicletă, dar avea şi ea o tricicletă roşie pe care o plimba adesea prin spatele blocului. Pe atunci era un fel de „băiatul lui tata”, o fetiţă serioasă şi încruntată, căreia nu-i prea plăceau păpuşile. Mai târziu şi-a dorit să înveţe, însă tata nu avea timp. La ţară, l-a rugat pe bunicul, însă nici el nu avea timp, sau chef, sau nu credea că fetiţele au nevoie de aşa ceva. A încercat singură, sprijinind de gard bătrâna bicicletă rusească cu cadru înalt, mult prea mare pentru ea. Apoi a renunţat, bosumflată. Nici măcar nu-i ajungeau picioarele la pedale!

Dragu Adina Cristina

Vreme de 4 ani, din clasa a 5-a pana la terminarea scolii generale, in fiecare zi de scoala (care la vremea aceea includea si sambetele) am mers cu bicicleta 4 kilometri dus si 4 kilometri intors pe drumul dintre cele doua sate. Pe soare, pe ploaie, pe vant si uneori chiar si pe ninsoare. Ma trezeam dimineata devreme si plecam pe calutul cel vernil pentru a ajunge la timp la orele ce incepeau la 7 si un pic. La inceput mi s-a parut atat de ciudat si drumul atat de lung, ca o calatorie spre alt taram, presarata cu tot felul de pericole si obstacole:„Sa ai grija si sa mergi cat mai spre marginea drumului, sa fii atenta cand traversezi soseaua, sa fii atenta la masini, sa nu opresti daca nu este nevoie, sa mergi in grup, sa nu fii singura cand mergi pe camp…”. Cunoasteti sfaturile astea, le primea si Scufita Rosie cand pleca in padure la bunica :).

Pârvu Florin

Pot spune ca era bicicleta familiei… Vara, tatal meu mergea la serviciu cu ea si dupa-masa cand ajungea acasa era randul meu sa ies la alergat cu bicicleta. In vacante, cateodata, tatal meu ne lua pe mine si pe fratele meu pe portbagaj in spate si mergeam cu el la serviciu…

Ce vremuri…

Alteori, cand am mai crescut, plecam mai multi colegi cu noaptea in cap impreuna cu tatii nostri la pescuit pe langa Bucuresti si faceam km dupa km parca fara sa simt oboseala…

Alexa Oana

La magazin, mâhnit tata cere o sticlă de lapte… Părul său cărunt îi era pieptănat, aşezat frumos într-o parte. Vânzătoarea, cunoscându-l, îi spuse poate cele mai frumoase vorbe din viaţa lui: “Ce bine că v-aţi întors! Ieri aţi plecat cu gândurile şi cumpărăturile dumneavoastre şi a-ţi uitat bicicleta răzămată de magazin. Când am ieşit la 23 şi am văzut că încă este acolo,  mi-am permis să o bag în debara şi să vă aştept să veniţi joia viitoare.”

Nu vă puteţi imagina cât de sprinten şi fericit a fost tata când s-a întors pe bicicletă acasă!

În final, iată din nou paşii pe care trebuie să-i parcurgi:

  1. Citeşte cu atenţie informaţiile din pagina specială de concurs de la Bicla.ro.
  2. Consultă regulamentul de pe site-ul Veloteca şi vezi dacă îndeplineşti condiţiile.
  3. Scrie-ţi povestea măiastră şi reciteşte-o la sfîrşit, să nu cumva să-ţi scape vreo greşeală.
  4. Completează formularul de concurs şi ataşează fişierul.
  5. Aşteaptă data de 1 mai, cînd încep să fie anunţaţi cîştigătorii.

Succes!

13 replies on “Poveşti de concurs (3)”

Salutare,

Odata cu povestea mea am trimis si 4 poze. Din pacate nu le vad atasate la poveste.

Doriti sa le trimit din nou sau care este motivul pt care nu au fost postate.

Povestea: “Marele noroi – Gârboavele XC”

Multumesc.

Iartă-mă, o scăpare… E bine că mi-ai atras atenţia. Am adăugat pozele.

Nu mi se pare corect ca participantii sa aiba peste 18 ani.La urma urmei ce-i mai multi biciclisti sunt ce-i sun 18 ani.Eu am aproape 17 ani și cred că sunt destul de matur să scriu o poveste despre biciclete și importanța lor in viata oamenilor,implicit povestea mea pe 2 roti pana acuma.De vreme ce am buletin sunt capabil să ridic un premiu,colet etc. Am scris articolul cam degeaba. Pe veloteca se precizează ca exista un regulament dar nu e atasat nici un link catre.

Am scris un articol lung și răscolitor pt mine abosolut degeaba.
L-am publicat pe blogul meu http://www.omulsimplu.info/2011/04/bicicleta-un-must-have-in-era-2-0/ poate face-ti o exceptie si il luati in cosiderare,macar cititi-l aveti ce invata din el.

Mihai, regulamentul il gasesti pe pagina de concurs.

Ai putea sa te inscrii cu numele tatalui tau. Corectati-ma daca gresesc :D

din regulament reise că nu pot să fac asta. oricum mi-as făcut plăcere să scriu despre biciclete,as merge mult mai mult dar cu jaful meu,mă rog nu e locul prea propice să-mi plâng de milă acum.O sa am poate cândva și una bună.

Dacă organizatorul vrea să ai 18 ani, nu-l poţi încurca. El poate să spună şi să ai părul roşu ca să participi la un concurs, n-ai de discutat aici, e plăcerea lui.

Regulamentul e aici, la Veloteca şi în zeci de alte locuri, numai net să ai pe ţeavă…

Eu m-aş preocupa mai mult de limba română a ta: acele “ce-i” şi “face-ti” m-au bulversat.

Succes în viaţă!

Greșelile mele de ortografie, nu am ce comenta mi le asum:P mi-as da 2 palme sungur când văd ce am scris mai sus. Nustiu cum de am scris asa. Dar și așa cred că un ochi pe articolul meu se poate da chiar dacă poate mai are și greșeli de ortografie.

Cum zici tu, dar regulamentul zice că textul trebuie să fie în limba română. De aia sarcina juriului va fi foarte uşoară, avînd în vedere că vreo 80% dintre texte sunt agramate.

nu cred că textul meu e chiar agramat,posibil să fi mâncat vreo litera. editorul din wordpress nu e prea stralucit,dar e citibil ce am scris. nu cred ca are greseli atat de majore ca alea din comentariu cum sa scriu ce-i :))cred ca eram drogat:)) ori prea obosit

Eu zic să ne oprim aici şi să ne vedem de ale noastre. Este clar că puţine texte trimise la concurs au şanse reale, deoarece puţine sunt scrise în limba română.

Comments are closed.