E normal să transpirăm. Sudoarea arată că trăim şi că suntem sănătoşi. Şi mai ales e normal să transpirăm mult cînd facem efort.

Vara, chiar dacă nu pedalezi puternic, transpiri din cauza căldurii şi a poluării produse de automobile. Asta nu înseamnă cu trebuie să abandonezi draga bicicletă, ci trebuie să-ţi adaptezi îmbrăcămintea şi obiceiurile.

1. Fă un duş înainte de a pleca

Sună ciudat să te speli înainte să transpiri, dar astfel scapi de microbi şi bacterii şi pielea e mai pregătită. Vei transpira, dar nu vei mirosi urît.

2. Nu purta bumbac

Alege haine prin care să respire pielea. Poţi pune şi două bluze pe tine, numai să nu le bagi pe amîndouă în pantaloni şi să ai deschidere la gît.

3. Ia-ţi haine de schimb

Dacă ai birou, e simplu, laşi acolo un set de haine curate. Dacă nu, ia-le pe portbagaj sau într-un rucsac. Rulează pantalonii în aşa fel încît să nu se şifoneze. Pune şi un prosop mic la pachet.

4. Ia un deodorant solid la tine

Un deostick e bun şi mic. Dacă eşti bărbat, nu te feri să iei un stick mic, pentru femei. Contează mai mult că ocupă puţin loc decît că vei mirosi ca o doamnă. Nu folosi deodorante spray: sunt poluatoare şi inutile.

5. Păstrează ritmul

Dacă poţi, pedalează cu aceeaşi cadenţă. Tranpiraţia nu vine neapărat de la efort, ci de la variaţiile de efort. Deci, dacă prinzi verde şi ai ceva piste, nu merge încet pentru ca pe urmă să „bagi tare”, ci păstrează un ritm constant de pedalare.