Categories
Evenimente

Stai în Colţul bicicliştilor la Park(ing) Day 2011

Bicla.ro participă pentru prima oară anul acesta la ziua internaţională în care unele parcări din oraşe sunt redate oamenilor. Avem emoţii şi unele planuri.

ACTUALIZARE: Organizatorii au promis pentru Parking Day două lucruri: gazon şi curent electric. Nu am regăsit aceste elemente azi-dimineaţă, la Băneasa. În consecinţă, Bicla.ro a decis să nu mai participe la eveniment acolo şi să-şi organizeze propriul Parking Day în str. Colţei. Detalii în curînd la Bicla.ro.

Park(ing) Day este în 16 septembrie, în parcările de la Carrefour Unirea şi Carrefour Băneasa.

Ne-am dat seama că nu putem sta deoparte. Ca să fim mai mulţi biciclişti în Bucureşti, trebuie să ieşim la lumină şi să ne cunoaştem. Dar, mai ales, trebuie să găsim şi alţi biciclişti care să ni se alăture.

Park(ing) Day este o ocazie să ne relaxăm, să comunicăm, să ne cunoaştem şi să “racolăm” bucureşteni dornici să-şi redescopere pasiunea din copilărie şi adolescenţă: mersul pe bicicletă. Profităm de acest eveniment mondial pentru a atrage din nou atenţia asupra mijlocului de transport minunat cu două roţi.

Park(ing) Day este o zi în care o parte din parcările din oraşele aglomerate sunt acoperite cu gazon şi transformate în orice altceva decît locuri dedicate automobilelor.

În 16 septembrie, Bicla.ro vă pune la colţ, în spaţiul alocat de la Carrefour Băneasa! Mai precis, la Colţul bicicliştilor. Ne-am propus mai multe lucruri, sperăm să le realizăm pe cît mai multe dintre ele (sau pe toate, în cazul cel mai fericit):

1. O bicicletă pe un sistem trainer îţi va permite să dai la pedale fără să părăseşti standul. Vei vedea cît de repede pedalezi, pe ce distanţă şi alte statistici interesante.

2. Proiecţii de clipuri de la plimbările noastre de grup, ca să vezi că e mai bine cînd pedalezi alături de cei care-ţi împărtăşesc pasiunea, dar şi secvenţe din filme în care bicicleta apare la loc de cinste.

3. Pliante şi stickere pentru bicicletă, ca să nu uiţi de noi aşa de uşor şi ca să ai ce citi acasă, în linişte.

4. O limonadă pentru domnişoare, pentru că domnii oricum îşi vor procura berea pentru acasă de la magazinul din apropiere.

Dar cel mai mult ne dorim să stăm de vorbă, să le demonstrăm celor încă sceptici că se poate pedala frumos în Bucureşti.

Pe scurt: în 16 septembrie, între orele 10 şi 18, găseşti Colţul bicicliştilor la Carrefour Băneasa, la standul special amenajat în parcare cu ocazia evenimentului mondial Park(ing) Day.

Dacă treci pe la noi, anunţă-ne printr-un comentariu aici, în pagina de Facebook a Colţului sau în pagina generală de Facebook a evenimentului organizat de RFI.

14 replies on “Stai în Colţul bicicliştilor la Park(ing) Day 2011”

pe cind niste miscari concentrate pe factorii de decizie – primaria si politia capitalei? ce faceti voi, si din ce in ce mai des vad, sunt miscari de socilizare, nu au niciun scop bine definit, deci nici rezultatele nu vor fi. vreti sa popularizati ciclismul, puneti presiune pe cei care fac infrastructura, haideti sa facem petitii, demonstratii, sa cerem. in schimb ce facem? ne intilnim si stam la bere si tutun, si ne laudam ca am mai bifat un “mare succes” in calendar…

Florian, la prima ta mişcare concretă, să mă anunţi, ca să te susţin şi să te promovez.

Ati putea ca fiecare iesire in grup cu bicicletele sa treaca si prin fata institutiilor mentionate. Macar pe la Primarie.

Asta nu e o problemă şi s-a făcut în timpul multor plimbări, dar probabil nu ai putut fi cu noi. Dar nu este acesta scopul proiectului, el este mai mult educativ.

e frumoasă inițiativa, dar de ce în timpul unei zile lucrătoare? aș veni cu cea mai dragă inimă, dar sunt la muncă :(

E în aceeaşi zi peste tot în lume. Bănuiesc că în alte ţări se munceşte mai puţin. Oricum, ideea e să fie în parcări pe unde trec oamenii în drum spre şi de la serviciu.

parcarea de la carrefour băneasa e un loc pe unde trec oamenii în drum și spre serviciu? :))))) oamenii care lucrează în complexul comercial băneasa și navetiștii. primii merg cu autobuzele, ultimii merg cu mașinile. deci nasol organizat.

don’t get me wrong, mi se pare o idee foarte bună. dar mi se pare prost organizată.

ca biciclist mă bucură nespus când văd tot mai mulți ieșiți pe două roți în oraș și mă bucură nespus când cineva face ceva pentru informa și restul populaiei cât de bine e să schimbi mașina/ratb-ul pe bicicletă. dar în 99% din cazuri nu pot contribui, fie pentru că sunt organizate pe grabă, fie că nu sunt anunțate decât în cercuri restrânse, fie că sunt în timpul programului de muncă, fie că sunt în locuri mult prea îndepărtate…. e frustrant.

E bine că ai remarcat şi unele puncte bune ale acestei acţiuni la care particip şi eu cu umilinţă şi cu Bicla.ro. Mulţumesc şi sper să ne vedem vineri!

Atunci faceti o petitie care sa circule pe la intalnirile astea si cand se ajunge la un numar mare de semnaturi, sa fie dusa la Primarie si Politie. Ca de protestat in fata Primariei nu prea cred sa se intample la noi.

Salut,

As vrea sa organizam ceva impreuna, o tura bike+Slow Food. La niste ferme prin imprejurimi. Trebuie sa le gasim si sa avem activitate acolo. Putem sa le comunicam comun. Noi (Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman) organizam din 2007, proiectul Earth Market/Targul Taranului, la the ARK. Toate altele, sub palaria Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor. Am avut si o campanie cu EvZ online, despre Slow Food. Aici: http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/slow-food.html

Comments are closed.