Bike Streets, o organizație nonprofit din Denver, statul Colorado (SUA) plătește oamenii să meargă cu bicicleta în luna octombrie. Acest proiect este axat pe schimbarea modului în care locuitorii călătoresc prin oraș și-i încurajează să încerce să lase un timp mașina pentru o bicicletă.

Grupul va plăti participanții în funcție de distanța parcursă, indiferent unde se duc. În funcție de numărul de persoane care se înscriu, participanții vor putea câștiga probabil între 15 și 30 de cenți pe milă (1,6 km), dar maximum 75 de dolari pe lună. Organizația va folosi aplicația Strava pentru contorizare.

„Vor descoperi mersul pe bicicletă, nu doar pentru fitness, ci și ca să ajungă la destinație în Denver”, a spus Avi Stopper, fondatorul ONG-ului Bike Streets.

Bike Streets numește ciclismul „pastilă minune”, menționând numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Pedalatul ajută la reducerea stresului și decongestionarea traficului urban și la îmbunătățirea calității aerului.

Numărul de participanți la acest program va fi limitat, pentru ca organizația să se asigure că nu depășește bugetul. De asemenea, ONG-ul acceptă donații în acest proiect.