Am citit despre asta în Fixé – Fixed Gear Culture, o revistă franceză pe care am găsit-o în Belgia. Ideea de Bike Bloc a devenit mai cunoscută în timpul summit-ului de la Copenhaga, cînd grupuri mari de biciclişti au distras atenţia poliţiştilor de la adevăratele manifestaţii prin crearea unor incidente care să implice bicicleta.

Filozofic vorbind, Bike Bloc e un organism viu, format din oameni şi bicicletele lor. Acestea sunt adaptate (PDF) pentru a face faţă durităţii acţiunilor, pentru a se mişca repede, pentru a ajuta la crearea incidentului.

Iată cîteva metode pentru a crea confuzie în oraş şi pentru a distrage atenţia forţelor de ordine de la adevăratele acţiuni pe care le desfăşoară alţii:

Baricadă

Pur şi simplu se creează un şir strîns de biciclete, cu faţa la forţele de ordine. Li se poate da drumul, pentru a se doborî una pe alta, ca nişte piese de domino.

Horse

Este o baricadă pe verticală, să zicem. Ridici bicicleta cu partea din faţă şi eventual îţi acoperi faţa cu ceva. Astfel te aperi de lovituri şi intimidezi.

Double Double Trouble

Două biciclete sudate la partea de jos a cadrului. Se ceează astfel o dublă utilitate a biclei: pe o platformă dintre cele două biciclete poate sta un participant pentru a observa mişcările de trupe sau se pot transporta materiale de propagandă. Cu puţină imaginaţie, se pot transporta acolo încă 3 persoane, în afara celor două care conduc bicicletele.

Nu-i aşa că vă dă unele idei?

Foto: Times-Up

[poll id=”2″]