Campania „O bicicletă – un pas înainte pentru copiii din comunitățile rurale defavorizate din județul Mureș” vine în sprijinul copiilor din comunitățile rurale defavorizate din județul Mureș, prin oferirea de biciclete, pe care să le utilizeze ca mijloc de deplasare la școală.

Inițiativa se desfășoară prin Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, Sectorul Social – Misionar, Structura social-filantropică pentru județul Mureș și Departamentul de tineret și Biroul de cateheză – Structura de misiune și tineret pentru județul Mureș, în colaborare cu Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia – filiala Târgu-Mureș.

Cu ajutorul acestor biciclete, inițiatorii campaniei doresc să facă accesul la educație mai ușor, întrucât, chiar și în zilele noastre, în anumite zone, copiii sunt nevoiți să parcurgă zilnic mulți kilometri pe jos pentru a ajunge la școală.

Dacă aveți o bicicletă depozitată prin podul casei, magazie, garaj etc., peste care s-a așternut praful neutilizării, dați de știre. Se caută biciclete pentru copii cu vârste cuprinse între 3 – 14 ani, pe care le puteți aduce la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, municipiul Târgu Mureș, strada Voinicenilor numărul 83.

Bicicletele pot fi ridicate la cerere, dacă nu le puteți aduce personal: 0741.564.717 (părintele Silviu Jimborean) și 0747.962.507 (părintele Mihai Dumitrescu, inspector social pentru județul Mureș).